DroneMatrix brengt bedrijven, overheden en piloten een stukje dichter bij elkaar met de lancering van hun Drone-as-a-Service platform “DroaS”.

officiële lancering

De Belgische drone- en technologiebouwer, DroneMatrix, lanceert vandaag zijn Drone-as-a-Service platform “DroaS” naar het grote publiek en legt daarmee de eerste steen voor een nieuw shared ecosysteem. Na jarenlange ervaring in onderzoek en fabricage van drone toestellen, is dit DroaS platform de lijm die bedrijven en/of overheden met piloten en apparatuur gaat verbinden.

Het platform biedt een online beheeromgeving waar de vluchtaanvrager en -uitvoerder zowel de dronevlucht, hardware, regelgeving, planning, attesten, alsook de resultaten van de vluchten kunnen raadplegen. Volledig conform de Belgische wetgeving, kunnen bedrijven nu 24/24 en 7/7 drone diensten aanvragen met realtime beeldverwerking en integratie.


Share a drone

DroaS is er gekomen om de grote terughoudendheid in de markt tegenover drone-integratie binnen het dagdagelijkse operationele bedrijfsgebeuren te verkleinen. Aangezien de meeste onder hen slechts op sommige momenten nood hebben aan een drone oplossing was er behoefte aan een platform zoals DroaS. Met DroaS blijft de investering voor deze bedrijven beperkt tot de tijdstippen waar een oplossing vereist.

CEO Frank Vanwelkenhuyzen noemt het platform een logische en noodzakelijke stap in de goede richting om drone integratie toegankelijker en democratischer te maken voor elk bedrijf.

“Elk bedrijf kan nu drone diensten aanvragen via het online DroaS platform van DroneMatrix en in realtime of achterna de resultaten opvragen. Het is bij uitstek het meest efficiënte en kost effectieve drone platform dat bedrijven kunnen aanwenden om drone diensten aan te vragen. Veilig, vooruitstrevend, kosten effectief, eenvoudig in gebruik en robuust, het platform neemt heel wat zorgen weg bij bedrijven die drones willen inzetten.” Frank Vanwelkenhuyzen, CEO DroneMatrix

In België zijn ondertussen meer dan 60 onafhankelijke piloten verbonden aan DroaS en voeren ze bij verschillende bedrijven en overheidsdiensten zowel korte als langlopende opdrachten uit.


Niet aan zijn proefstuk toe

Met het DroaS platform heeft DroneMatrix al enkele heel mooie realisaties kunnen doen, samen met DroneMatrix’s meest geavanceerde bekabelde drone “TYTHUS”.

Zo is het DroaS platform ingezet om, in samenwerking met de politie van Genk, een doorgedreven verkeersanalyse te maken van een druk rondpunt. Daarbij kunnen de analyses en kennis aanvullend gebruikt worden om verkeersstromen te optimaliseren en knelpunten aan te pakken.

Ook is het DroaS platform in samenwerking met de partner voor bewaking en veiligheid, Protection Unit, gedurende 19 nachten ingezet voor de bewaking van Knokke Hippique.

In samenwerking met Infrabel is het DroaS platform ingezet om tijdens een rampoefening live luchtbeelden te verdelen naar de verschillende commandocentra van de hulpdiensten van waaruit de crisiscoördinatie verliep.